Vulin: Srbija da pokaže da su joj važniji prijatelji van EU, nego neprijatelji u Uniji

Srna
Vulin: Srbija da pokaže da su joj važniji prijatelji van EU, nego neprijatelji u Uniji

BEOGRAD - Na Srbiji je sada da pokaže da joj je više stalo do prijatelja van EU, nego do neprijatelja unutar ovog bloka, rekao je osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom preporuke Komiteta za politička pitanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za prijem samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope.

Vulin je naglasio da je time što je Komitet za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Sajveta Evrope dao pozitivno mišljenje povodom zahtjeva samoproglašenog Kosova da postane član te organizacije, EU pokazala svoj odnos prema Srbiji, odnosno da joj nije stalo do Srbije.

“Srbija je za EU žmala Rusijaž i velika smetnja i ništa što mi uradimo to neće promeniti. EU nam je još jednom dokazala da joj nije stalo do Srbije, zato je vreme da mi dokažemo EU da nam je više stalo do prijatelja van EU, nego do neprijatelja u EU”, istakao je Vulin.

Odbor za političke poslove Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope prihvatio je na sastanku u Parizu preporuku da samoproglašeno Kosovo bude pozvano u članstvo te organizacije.

Naredni korak je plenarna debata koja će biti održana 18. aprila, kada će Parlamentarna skupštine Savjeta Evrope glasati o njenom statutarnom mišljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana