Vujičić: Političko Sarajevo vrijeđa sve koji ne misle kao oni

Srna
Vujičić: Političko Sarajevo vrijeđa sve koji ne misle kao oni

ISTOČNO SARAJEVO- Oni koji ne razmišljaju kao političko Sarajevo odmah im uz uvrede bude poručeno da nisu dobrodošli ni u taj grad niti u BiH, izjavio je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić.

Vujičić je pojasnio da se zbog toga na najgrublji način šalju poruke "dobrodošlice" i predstavnicima ambasada drugih država.

-Nažalost, Sarajevo se ništa nije promijenilo kada je odnos prema Srbima u pitanju, a evo i prema ambasadima Srbije, Slovačke i Mađarske - naveo je Vujičić.

On smatra da to nimalo nije dobro za Sarajevo, te dodao da nije siguran da će se takva praksa ikada promijeniti, jer su Bošnjaci do sada više puta pokazali da oni koji ne razmišljaju kao oni, nisu dobrodošli ni u Sarajevu, ni u BiH.

Vujičić je pozvao nadležne da pronađu one koji su ispisivali grafite, navodeći da nije siguran da će oni bilo šta učiniti, kao što i do sada nisu kada je bila ugrožena srpska imovina, a u ovom slučaju diplomatsko osoblje Srbije, Mađarske i Slovačke.

Na zidu zgrade koja se nalazi u blizini Ambasade Srbije u Sarajevu ispisan je grafit "genocidaši". Vandali su prethodno ispisali navodni broj žrtava u Srebrenici na ogradama ispred Ambasade Mađarske u Sarajevu koja je na glasanju o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN bila protiv, te ispred Ambasade Slovačke koja je bila uzdržana.

Dragi Ruparu, srpskom povratniku u mostarsko naselje Hodbina, juče je ispred porodične kuće zapaljen automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana