Vučić: Rušenje Dejtona može da dovede do pogubnih posledica

Srna
Vučić: Rušenje Dejtona može da dovede do pogubnih posledica

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandra Vučić smatra da je Dejtonski sporazum ugrožen, te da je proteklih godina mnogo odluka donošeno mimo Dejtona.

"Prošle su 22 godine, ali Dejton je obezbedio mir i plašim se da neki ljudi ne razumeju da je to vrlo krhko i da svako rušenje Dejtona može da dovede do pogubnih posledica", rekao je Vučić za TV Pink, dodajući da će Srbija nastaviti da čuva i održava mir i stabilnost u regionu.


Kada je riječ o deklaraciji o očuvanju srpskog jezika i kulture, Vučić je rekao da je dosta napisano i da tekst usaglašavaju njegov i kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a poslije toga i premijera Srbije Ane Brnabić i premijera Srpske Željke Cvijanović.

Nakon toga, rekao je on, ići će se na usvajanje teksta.

"Šta me briga što su neki napali deklaraciju. Oni niti su pročitali Memorandum niti Garašaninovo žNačertanijež", rekao je Vučić i naveo da nikada neće dozvoliti da neko zabranjuje da parlament Srbije donese jedan opštepravni politički akt.

On je rekao da mu je ministar pravde Srbije Nela Kuburović nakon nedavne posjete Hagu i srpskim haškim optuženicima prenijela pozdrave svih njih, među kojima i generala Ratka Mladića.

"Pitao sam je kakvo je zdravstveno stanje generala Mladića. Rekla je da ne izgleda dobro", naglasio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana