Višković: RTRS jedan od simbola Srpske

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u čestitki direktoru i svim zaposlenim Radio televizije Republike Srpske /RTRS/ povodom 32 godine od osnivanja javnog emitera, da RTRS nije samo javni emiter, nego prije i iznad svega, jedan od simbola Srpske.

Višković je podsjetio da je od osnivanja, 1992. godine, pa do danas, RTRS dijelio sudbinu svog naroda i države, ostajući neprikosnoveno privržen istini, pravovremenom i objektivnom informisanju.

"Kao i Srpsku, RTRS je osnovao njen narod, vođen željom da, u vrijeme teških iskušenja, ima nacionalni medij koji će prenositi autentične i kredibilne informacije od javnog interesa", navodi se u čestitki premijera, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Premijer Srpske je naglasio da su kako nekad, tako i danas, najveća vrijednost RTRS-a bili njegovi novinari i urednici, koji su, pregalaštvom i nesebičnim zalaganjem, dali ogroman doprinos izgradnji i rastu javnog emitera Srpske.

"Kroz sve ove godine, RTRS je u Vladi Republike Srpske imao pouzdanog partnera, a uvjeren sam da će tako biti i godinama pred nama", naveo je Višković koji je u ime Vlade Republike Srpske, i u svoje lično ime, čestito značajan jubilej.

Radio-televizija Republike Srpske obilježava danas 32 godine postojanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana