Вишковић: РТРС један од симбола Српске

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је у честитки директору и свим запосленим Радио телевизије Републике Српске /РТРС/ поводом 32 године од оснивања јавног емитера, да РТРС није само јавни емитер, него прије и изнад свега, један од симбола Српске.

Вишковић је подсјетио да је од оснивања, 1992. године, па до данас, РТРС дијелио судбину свог народа и државе, остајући неприкосновено привржен истини, правовременом и објективном информисању.

"Као и Српску, РТРС је основао њен народ, вођен жељом да, у вријеме тешких искушења, има национални медиј који ће преносити аутентичне и кредибилне информације од јавног интереса", наводи се у честитки премијера, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Премијер Српске је нагласио да су како некад, тако и данас, највећа вриједност РТРС-а били његови новинари и уредници, који су, прегалаштвом и несебичним залагањем, дали огроман допринос изградњи и расту јавног емитера Српске.

"Кроз све ове године, РТРС је у Влади Републике Српске имао поузданог партнера, а увјерен сам да ће тако бити и годинама пред нама", навео је Вишковић који је у име Владе Републике Српске, и у своје лично име, честито значајан јубилеј.

Радио-телевизија Републике Српске обиљежава данас 32 године постојања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана