Virus korona odnio još jedan život, u Srpskoj novih 14 zaraženih

GS
Virus korona odnio još jedan život, u Srpskoj novih 14 zaraženih

BANjALUKA - Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u posljednja 24 časa prijavljena je smrt jedne osobe kod koje je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Iz Instituta je saopšteno da je u pitanju muškarac starije životne dobi iz Prijedora, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa registrovano je i 14 novih slučajeva virusa korona.

U Institutu i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 578 laboratorijskih uzoraka, a virus je potvrđen kod po pet osoba iz Dervente i Mrkonjić Grada, dvije iz Doboja i kod po jedne iz Kotor Varoša i Prijedora. Riječ je o šest žena i osam mušaraca, od kojih su dvije osobe mlađe, devet srednje i tri starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno ukupno 1.422 slučajeva virusa korona, preminulo je 111, a oporavilo se 930 osoba.

Na virus korona testirano je ukupno 27.620 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 105, i to u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske 38, a u opštim bolnicama 67.

Na Odjeljenju Kovid- 19 UKC-a hospitalizovano je 28 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji šest pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 87.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.991 osoba, a nadzor je završen kod 33.275 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana