Todorović: Selektivna pravda Suda i Tužilaštva BiH

Srna
Todorović: Selektivna pravda Suda i Tužilaštva BiH

ZVORNIK - Hapšenje Vinka Radovića i Petka Panića na graničnom prelazu Karakaj zbog navodnog ratnog zločina predstavlja nastavak selektivne pravde Suda i Tužilaštva BiH koji muslimane i Hrvate oslobađaju svake krivice za zločine nad Srbima, rekao je Srni predsjednik Boračke organizacije grada Zvornika Milivoje Todorović.

On je naveo da nije bilo potrebe da pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH juče hapse Radovića i Pantića na Karakaju kao da su bjegunci, s obzirom na to da su oni uvijek bili dostupni "sarajevskom tužilaštvu" i redovno se javljali nadležnim organima.

Todorović je ukazao da se time samo želi izazvati strah kod uhapšenih i njihovih porodica i svjesno uznemiriti građani i da Boračka organizacija najoštrije osuđuje ovo hapšenje.

On je istakao da su Radović i Panić svakodnevno prelazili granicu kod Karakaja, jer u Srbiji imaju rodbinu i prijatelje, a nerijetko su kupovali lijekove i namirnice.

"Ovakvim postupcima Tužilaštvo i Sud BiH nastavljaju selektivno da dijele pravdu hapseći pripadnike Vojske i Policije Republike Srpske, dok muslimanske i hrvatske pripadnike njihovih takozvanih oružanih snaga i kad ih uhapse oslobode od svake krivice za počinjene ratne zločina nad srpskim narodom", rekao je Todorović.

Iz Tužilaštva BiH juče je saopšteno da su pripadnici Sipe preuzeli od Granične policije BiH Vinka Radovića (65) i Petka Panića (71), koji su uhapšeni na granici na izlasku iz BiH zbog sumnje da su počinili ratni zločin u Zvorniku 1992. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana