Тодоровић: Селективна правда Суда и Тужилаштва БиХ

Срна
Тодоровић: Селективна правда Суда и Тужилаштва БиХ

ЗВОРНИК - Хапшење Винка Радовића и Петка Панића на граничном прелазу Каракај због наводног ратног злочина представља наставак селективне правде Суда и Тужилаштва БиХ који муслимане и Хрвате ослобађају сваке кривице за злочине над Србима, рекао је Срни предсједник Борачке организације града Зворника Миливоје Тодоровић.

Он је навео да није било потребе да припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ јуче хапсе Радовића и Пантића на Каракају као да су бјегунци, с обзиром на то да су они увијек били доступни "сарајевском тужилаштву" и редовно се јављали надлежним органима.

Тодоровић је указао да се тиме само жели изазвати страх код ухапшених и њихових породица и свјесно узнемирити грађани и да Борачка организација најоштрије осуђује ово хапшење.

Он је истакао да су Радовић и Панић свакодневно прелазили границу код Каракаја, јер у Србији имају родбину и пријатеље, а неријетко су куповали лијекове и намирнице.

"Оваквим поступцима Тужилаштво и Суд БиХ настављају селективно да дијеле правду хапсећи припаднике Војске и Полиције Републике Српске, док муслиманске и хрватске припаднике њихових такозваних оружаних снага и кад их ухапсе ослободе од сваке кривице за почињене ратне злочина над српским народом", рекао је Тодоровић.

Из Тужилаштва БиХ јуче је саопштено да су припадници Сипе преузели од Граничне полиције БиХ Винка Радовића (65) и Петка Панића (71), који су ухапшени на граници на изласку из БиХ због сумње да су починили ратни злочин у Зворнику 1992. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана