Stevandić: Rezolucija će podijeliti svijet

Srna
Stevandić: Rezolucija će podijeliti svijet

BANjALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da će najavljena rezolucija o Srebrenici biti prva koja će podijeliti svijet te ističe da postoji ogroman broj neutralnih zemalja i onih koje smatraju da je ovo dokument koji ima politički prizvuk i cilj da završi neke geopolitičke procese.

Stevandić je novinarima u Banjaluci rekao da je jasno da je rezolucija usmjerena protiv Srba kao vid kazne jer nisu dio NATO agende te napomenuo da sve ovo nema nikakve veze sa pijetetom prema žrtvama u Srebrenici.

- I Srbija i mi komuniciramo sa velikim brojem zemalja, članicama Generalne skupštine UN koje smatraju da se radi o diskriminaciji, jer su ovdje muslimani pod NATO pokroviteljstvom dobili stepen više vrednije žrtve u odnosu na muslimane iz Afrike i mnoge druge žrtve širom svijeta - rekao je Stevandić.

On je podsjetio da su se najveći svjetski autoriteti u ovoj oblasti i ugledni intelektualci jasno izjasnili o ovom pitanju.

- Izvještaju koji smo usvojili u Narodnoj skupštini metodološki i u smislu dokaza niko ništa nije prigovorio, postoji samo politički prigovor. Broj od 8.000 ubijenih je postao oficijalan bez ijednog dokaza - rekao je Stevandić.

Stevandić je naglasio da se ovdje ne govori o tome da li je bilo zločina ili ne, niti da li bi oni koji su počinili zločin trebalo da odgovaraju.

- Naravno da treba, ali činjenica je da je to od početka vođeno na problematičan način, a najgore jeste to što su srpske žrtve potpuno ponižene - naglasio je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana