Стевандић: Резолуција ће подијелити свијет

Срна
Стевандић: Резолуција ће подијелити свијет

БАЊАЛУКА - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да ће најављена резолуција о Сребреници бити прва која ће подијелити свијет те истиче да постоји огроман број неутралних земаља и оних које сматрају да је ово документ који има политички призвук и циљ да заврши неке геополитичке процесе.

Стевандић је новинарима у Бањалуци рекао да је јасно да је резолуција усмјерена против Срба као вид казне јер нису дио НАТО агенде те напоменуо да све ово нема никакве везе са пијететом према жртвама у Сребреници.

- И Србија и ми комуницирамо са великим бројем земаља, чланицама Генералне скупштине УН које сматрају да се ради о дискриминацији, јер су овдје муслимани под НАТО покровитељством добили степен више вредније жртве у односу на муслимане из Африке и многе друге жртве широм свијета - рекао је Стевандић.

Он је подсјетио да су се највећи свјетски ауторитети у овој области и угледни интелектуалци јасно изјаснили о овом питању.

- Извјештају који смо усвојили у Народној скупштини методолошки и у смислу доказа нико ништа није приговорио, постоји само политички приговор. Број од 8.000 убијених је постао официјалан без иједног доказа - рекао је Стевандић.

Стевандић је нагласио да се овдје не говори о томе да ли је било злочина или не, нити да ли би они који су починили злочин требало да одговарају.

- Наравно да треба, али чињеница је да је то од почетка вођено на проблематичан начин, а најгоре јесте то што су српске жртве потпуно понижене - нагласио је Стевандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана