Stevandić: Dobra vijest o zajedničkoj sjednici vlada Srpske i FBiH

Srna
Stevandić: Dobra vijest o zajedničkoj sjednici vlada Srpske i FBiH

BANjALUKA- Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je dobra vijest što je dogovorena zajednička sjednica vlada Republike Srpske i FBiH, a u cilju dogovora i relaksacije situacije.

Govoreći o jučerašnjem dogovoru lidera vladajućih stranaka na BiH nivou o izmjeni Izbornog zakona BiH, Stevandić je rekao da je njegov stav da i opozicone stranke mogu biti uključene u dogovor o izmjeni Izbornog zakona BiH.

-Što se mene tiče svi su pozvani da budu uključeni, nikome nije zabranjeno. Dobra vijest je da će Vlada Republike Srpske i Vlada Federacije imati zajednički sastanak, da mi idemo putem dogovora, da relaksiramo situaciju a ne da doprinosimo bilo kakvoj eskalaciji - rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Šef Misije OEBS-a u BiH Brajan Kroče Ageler rekao je da je OEBS sretan jer se preduzimaju određeni koraci koji će dovesti ka poboljšanjima Izbornog zakona BiH.

-“Smatramo da je zaista važno da se poboljša povjerenje javnosti kada su u pitanju institucije i sami izbori, koje je trenutno na niskom nivou - rekao je Ageler.

U Mostaru je juče održan sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, SDP-a BiH Nermina Nikšića i HDZ-a BiH Dragana Čovića u Mostaru a lideri su dogovorili i odredili predstavnike koji treba da krenu u izradu izmjena Izbornog zakona BiH. Zajednička sjednica dvije vlade najavljena je za četvrtak, 8. juni.

Parlament Srpske najefikasnija institucija u BiH

Nenad Stevandić izjavio je da se parlament Srpske s pravom može pohvaliti da je najefikasnija institucija u BiH, koja doprinosi održavanju mira.

Stevandić je tokom sastanka sa šefom Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) Brajanom Aglerom naglasio da je rad Narodne skupštine Republike Srpske transparentan prema javnosti i da je ova institucija uvijek dostupna da sve zainteresovane uputi u njen rad i u odluke koje donosi.

On je dodao da je dosadašnja saradnja Narodne skupštine i Misije OEBS jako uspješna, kao i da je pokazana spremnost da se saradnja nastavi i dodatno poboljša, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Stevandić je naglasio da Narodna skupština Srpske zadržava pravo samostalnog odlučivanja i donošenja odluka u interesu građana Republike Srpske.

Na sastanku u Banjaluci razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana