Стевандић: Добра вијест о заједничкој сједници влада Српске и ФБиХ

Срна
Стевандић: Добра вијест о заједничкој сједници влада Српске и ФБиХ

БАЊАЛУКА- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је добра вијест што је договорена заједничка сједница влада Републике Српске и ФБиХ, а у циљу договора и релаксације ситуације.

Говорећи о јучерашњем договору лидера владајућих странака на БиХ нивоу о измјени Изборног закона БиХ, Стевандић је рекао да је његов став да и опозицоне странке могу бити укључене у договор о измјени Изборног закона БиХ.

-Што се мене тиче сви су позвани да буду укључени, никоме није забрањено. Добра вијест је да ће Влада Републике Српске и Влада Федерације имати заједнички састанак, да ми идемо путем договора, да релаксирамо ситуацију а не да доприносимо било каквој ескалацији - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Брајан Кроче Агелер рекао је да је ОЕБС сретан јер се предузимају одређени кораци који ће довести ка побољшањима Изборног закона БиХ.

-“Сматрамо да је заиста важно да се побољша повјерење јавности када су у питању институције и сами избори, које је тренутно на ниском нивоу - рекао је Агелер.

У Мостару је јуче одржан састанак лидера СНСД-а Милорада Додика, СДП-а БиХ Нермина Никшића и ХДЗ-а БиХ Драгана Човића у Мостару а лидери су договорили и одредили представнике који треба да крену у израду измјена Изборног закона БиХ. Заједничка сједница двије владе најављена је за четвртак, 8. јуни.

Парламент Српске најефикаснија институција у БиХ

Ненад Стевандић изјавио је да се парламент Српске с правом може похвалити да је најефикаснија институција у БиХ, која доприноси одржавању мира.

Стевандић је током састанка са шефом Мисије Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) Брајаном Аглером нагласио да је рад Народне скупштине Републике Српске транспарентан према јавности и да је ова институција увијек доступна да све заинтересоване упути у њен рад и у одлуке које доноси.

Он је додао да је досадашња сарадња Народне скупштине и Мисије ОЕБС јако успјешна, као и да је показана спремност да се сарадња настави и додатно побољша, саопштено је из парламента Српске.

Стевандић је нагласио да Народна скупштина Српске задржава право самосталног одлучивања и доношења одлука у интересу грађана Републике Српске.

На састанку у Бањалуци разговарано је и о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана