Srđan Mijatović predsjednik Gradskog odbora SPS-a Bijeljina

GS
Foto: Srna

BIJELjINA - Srđan Mijatović izabran je danas za predsjednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske (SPS) u Bijeljini.

Na Izbornoj skupštini Gradskog odbora SPS-a Bijeljina za potpredsjednika je izabran Borko Tešić, a za sekretara Milica Kovačević.

Predsjednik SPS-a Goran Selak, koji je prisustvovao Izbornoj skupštini, čestitao je svima koji su danas birani u organe partije, a najprije članovima Gradskog odbora i Mijatoviću.

"SPS je u procesu unutarpartijskih izbora, održavamo opštinske i gradske izborne skupštine i pripremamo se za veliki kongres partije. Bijeljina je važna za SPS i ovdje, zajedno sa našim partnerima, očekujemo ozbiljan napredak i odličan rezultat na predstojećim lokalnim izborima", rekao je Selak novinarima.

On je naglasio da je za SPS važno da razgovara sa što većim brojem građana u Bijeljini i Semberiji, da sagleda probleme svakog čovjeka, te da kroz angažman svojih članova ova stranka doprinese boljem životu svakog čovjeka u Bijeljini, ali i u Republici Srpskoj.

On je dodao da će u SPS u Bijeljini ići u koaliciju sa Pokretom za Bijeljinu, ali da su pozvane i druge političke organizacije da im se pridruže.

"Već postoji inicijativa dva politička subjekta da nam se pridruže i da zajednički nastupimo na lokalnim izborima. Sa Pokretom za Bijeljinu smo dogovorili saradnju, ne samo za lokalne izbore, nego i za opšte 2026. godine", rekao je Selak.

On je najavio da će u narednom periodu zajedno sa članovima SNSD-a dogovoriti šta da čine kako bi ekonomski jačali i preporodili Bijeljinu, ali i Republiku Srpsku.

Mijatović je rekao novinarima da je SPS partija socijalne pravde, nacionalno orijentisana stranka čiji su osnovni ciljevi uzdizanje Republike Srpske, jačanje institucija Srpske, ekonomski razvoj i bolji život njenih stanovnika.

On je zahvalio na podršci članstva i izrazio uvjerenje da će SPS ostvariti dodatni iskorak u Semberiji.

"U politički polarizovanoj Bijeljini, SPS će prije svega voditi brigu o građanima, o svakom čovjeku. Svrha postojanja političara i partija trebalo bi isključivo da bude briga o građanima, o njihovim pravima i ekonomsko-socijalnom ststusu. Mi postojimo zbog građana i siguran sam da će Semberci to prepoznati", poručio je Mijatović.

On je naveo da Gradski odbor SPS-a Bijeljina na predstojeće lokalne izbore izlazi zajedno sa Pokretom za Bijeljinu, a da su otvoreni za saradnju i sa drugim političkim parijama i organizacijama, te ako bude potrebe potpisaće i dodatne koalicione sporazume.

Izbornoj skupštini SPS-a u Bijeljini prisustvovali su brojni funkcioneri ove stranke, kao i predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović, sekretar Gradskog odbora SNSD-a Bojan Savić i Drago Stajić iz SDS-a Semberije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana