Срђан Мијатовић предсједник Градског одбора СПС-а Бијељина

ГС
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Срђан Мијатовић изабран је данас за предсједника Градског одбора Социјалистичке партије Српске (СПС) у Бијељини.

На Изборној скупштини Градског одбора СПС-а Бијељина за потпредсједника је изабран Борко Тешић, а за секретара Милица Ковачевић.

Предсједник СПС-а Горан Селак, који је присуствовао Изборној скупштини, честитао је свима који су данас бирани у органе партије, а најприје члановима Градског одбора и Мијатовићу.

"СПС је у процесу унутарпартијских избора, одржавамо општинске и градске изборне скупштине и припремамо се за велики конгрес партије. Бијељина је важна за СПС и овдје, заједно са нашим партнерима, очекујемо озбиљан напредак и одличан резултат на предстојећим локалним изборима", рекао је Селак новинарима.

Он је нагласио да је за СПС важно да разговара са што већим бројем грађана у Бијељини и Семберији, да сагледа проблеме сваког човјека, те да кроз ангажман својих чланова ова странка допринесе бољем животу сваког човјека у Бијељини, али и у Републици Српској.

Он је додао да ће у СПС у Бијељини ићи у коалицију са Покретом за Бијељину, али да су позване и друге политичке организације да им се придруже.

"Већ постоји иницијатива два политичка субјекта да нам се придруже и да заједнички наступимо на локалним изборима. Са Покретом за Бијељину смо договорили сарадњу, не само за локалне изборе, него и за опште 2026. године", рекао је Селак.

Он је најавио да ће у наредном периоду заједно са члановима СНСД-а договорити шта да чине како би економски јачали и препородили Бијељину, али и Републику Српску.

Мијатовић је рекао новинарима да је СПС партија социјалне правде, национално оријентисана странка чији су основни циљеви уздизање Републике Српске, јачање институција Српске, економски развој и бољи живот њених становника.

Он је захвалио на подршци чланства и изразио увјерење да ће СПС остварити додатни искорак у Семберији.

"У политички поларизованој Бијељини, СПС ће прије свега водити бригу о грађанима, о сваком човјеку. Сврха постојања политичара и партија требало би искључиво да буде брига о грађанима, о њиховим правима и економско-социјалном стстусу. Ми постојимо због грађана и сигуран сам да ће Семберци то препознати", поручио је Мијатовић.

Он је навео да Градски одбор СПС-а Бијељина на предстојеће локалне изборе излази заједно са Покретом за Бијељину, а да су отворени за сарадњу и са другим политичким паријама и организацијама, те ако буде потребе потписаће и додатне коалиционе споразуме.

Изборној скупштини СПС-а у Бијељини присуствовали су бројни функционери ове странке, као и предсједник Покрета за Бијељину Миленко Митровић, секретар Градског одбора СНСД-а Бојан Савић и Драго Стајић из СДС-а Семберије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана