Španija razmatra oprezno ublažavanje mjera karantina

Tanjug
Španija razmatra oprezno ublažavanje mjera karantina

BARSELONA - Vlada Španije razmatra različite strategije za izlazak iz jednog od najstrožih karantina na svijetu uslijed smanjenja broja umrlih od posljedica COVID-19 koje je zabilježeno i danas, prenio je Rojters.

Postepeno smanjenje broja oboljelih i umrlih od COVID-19 u Španiji dovelo je do toga da zvaničnici ove zemlje počnu da razmatraju postepeno ublažavanje restriktivnih mjera karantina koje su uvedene sredinom marta.

Zamjenik premijera Španije Pablo Iglesijas rekao je za TVE da bilo kakav potez u pravcu ublažavanja ovako restriktivnih mjera u Španiji morao da bude učinjen krajnje oprezno.

Premijer Pedro Sančez izjavio je da će mjere karantina najvjerovatnije biti na snazi i u toku maja, ali da bi u izvjesnoj mjeri one mogle da budu ublažene kako bi se otpočelo sa oporavkom ekonomije paralizovane epidemijom.

U Španiji je nastavljen trend pada broja umrlih te je tako u poslednja 24 sata 605 ljudi umrlo od posledica infekcije virusom korona, što je najniža brojka od 24. marta, saopštilo je špansko Ministarstvo zdravlja. Porast novozabilježenih smrtnih slučajeva spao je sa 20 odsto, koliko je iznosio prije dve nedelje, na sadašnjih četiri odsto.

Ukupan broj zaraženih korona virusom u Španiji u poslednja 24 sata skočio je sa 152.446 na 157.022, dok je 15.843 osoba umrlo od posljedica infekcije u ovoj zemlji do sada.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana