Sjednica Narodne skupštine počela minutom ćutanja za Krajišnika

GS
Sjednica Narodne skupštine počela minutom ćutanja za Krajišnika

BANjALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je danas u Banjaluci, a na predloženom dnevnom redu su prijedlozi zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti, o upravnoj inspekciji, o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju i o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.

Sjednica je počela minutom ćutanja prvom predsjedniku Skupštine Momčilu Krajišniku, koji je nedavno preminuo.

Potom je usvojen dnevni red koji je, na prijedlog Vlade Srpske, proširen razmatranjem nove četiri tačke dnevnog reda, među kojima i Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju - po hitnom postupku. Riječ je i o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti - po hitnom postupku, Prijedlogu odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene "Aerodrom Trebinje" po hitnom postupku i Prijedlogu odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje–Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Vukosavlje–Brčko - po hitnom postuku.

Skupština bi na 12. redovnoj sjednici trebalo da razmatra i nacrte zakona - o protivgradnoj zaštiti, o slobodnim zonama Republike Srpske, o gradu Derventa i o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu je i Izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova o radu za prošlu godinu, kao i izvještaji Agencije za osiguranje Republike Srpske za 2019. godinu o stanju sektora osiguranja u Republici Srpskoj, o radu i o finansijskom poslovanju za prošlu godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaji Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske za 2019. godinu o stanju na tržištu hartija od vrijednosti, o radu i o Finansijskom poslovanju za prošlu godinu.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Izvještaj Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske o radu za 2019. godinu, kao i Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za prošlu godinu, te Godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2020. godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana