Сједница Народне скупштине почела минутом ћутања за Крајишника

ГС
Сједница Народне скупштине почела минутом ћутања за Крајишника

БАЊАЛУКА - Сједница Народне скупштине Републике Српске почела је данас у Бањалуци, а на предложеном дневном реду су приједлози закона о посредовању у промету непокретности, о управној инспекцији, о споразумном вансудском финансијском реструктурирању и о заштити права на суђење у разумном року.

Сједница је почела минутом ћутања првом предсједнику Скупштине Момчилу Крајишнику, који је недавно преминуо.

Потом је усвојен дневни ред који је, на приједлог Владе Српске, проширен разматрањем нове четири тачке дневног реда, међу којима и Приједлог закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу - по хитном поступку. Ријеч је и о Приједлогу закона о допунама Закона о заштити становништва од заразних болести - по хитном поступку, Приједлогу одлуке о изради Зонинг плана подручја посебне намјене "Аеродром Требиње" по хитном поступку и Приједлогу одлуке о усвајању дијела Плана парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље–Брчко и Брчко-Рача по скраћеном поступку за дионицу Вукосавље–Брчко - по хитном постуку.

Скупштина би на 12. редовној сједници требало да разматра и нацрте закона - о противградној заштити, о слободним зонама Републике Српске, о граду Дервента и о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске.

На предложеном дневном реду је и Извјештај Министарства унутрашњих послова о раду за прошлу годину, као и извјештаји Агенције за осигурање Републике Српске за 2019. годину о стању сектора осигурања у Републици Српској, о раду и о финансијском пословању за прошлу годину.

На дневном реду су и извјештаји Комисије за хартије од вриједности Републике Српске за 2019. годину о стању на тржишту хартија од вриједности, о раду и о Финансијском пословању за прошлу годину.

Посланици би требало да разматрају и Извјештај Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске о раду за 2019. годину, као и Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Републике Српске за прошлу годину, те Годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за 2020. годину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана