Selak: Veze Srpske i Srbije biće još čvršće

GS
Selak: Veze Srpske i Srbije biće još čvršće

BANjALUKA - Saradnja Republike Srpske i Srbije dala je odlične rezultate i predstavljala oslonac razvoja, a saradnja će u budućem periodu biti još čvršća i veze još jače, poručio je danas predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak.

- Mnogi zajednički projekti, kao i zajednički pristup regionalnim i međunarodnim temama, stalno jačanje saradnje u svim oblastima i zajednički rad i razvoj obilježili su period iza nas - rekao je Selak povodom godišnjice potpisivanja Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske.

On je istakao da su sve to temelji na kojima se moraju dodatno razvijati i jačati kontakti i saradnja Srpske sa Srbijom koja će biti još jača, a veze još čvršće, saopšteno je iz SPS-a.

- Veze naroda Srpske i Srbije su neraskidive, bez obzira na sporazume i granice, ali potpisivanjem i realizacijom Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama postignuta je odlična saradnja na institucionalnom nivou koja je dala konkretne i veoma dobre rezultate i to treba dodatno da jačamo i unapređujemo - rekao je Selak.

Republika Srpska i Srbija su 26. septembra 2006. godine potpisale Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana