Селак: Везе Српске и Србије биће још чвршће

ГС
Селак: Везе Српске и Србије биће још чвршће

БАЊАЛУКА - Сарадња Републике Српске и Србије дала је одличне резултате и представљала ослонац развоја, а сарадња ће у будућем периоду бити још чвршћа и везе још јаче, поручио је данас предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак.

- Многи заједнички пројекти, као и заједнички приступ регионалним и међународним темама, стално јачање сарадње у свим областима и заједнички рад и развој обиљежили су период иза нас - рекао је Селак поводом годишњице потписивања Споразума о специјалним и паралелним везама Србије и Републике Српске.

Он је истакао да су све то темељи на којима се морају додатно развијати и јачати контакти и сарадња Српске са Србијом која ће бити још јача, а везе још чвршће, саопштено је из СПС-а.

- Везе народа Српске и Србије су нераскидиве, без обзира на споразуме и границе, али потписивањем и реализацијом Споразума о специјалним и паралелним везама постигнута је одлична сарадња на институционалном нивоу која је дала конкретне и веома добре резултате и то треба додатно да јачамо и унапређујемо - рекао је Селак.

Република Српска и Србија су 26. септембра 2006. године потписале Споразум о специјалним и паралелним везама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана