Selak: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića

GS
Selak: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića

BANjALUKA - Srpski narod u 20. vijeku dao je ogroman doprinos borbama koje je taj vijek donio i ponosan je na pretke i dužan da se sa ogromnim pijetetom sjeća svojih žrtava, ali je obavezan prema svojim potomcima da im obezbijedimo sigurnu i srećnu budućnost, istakao je predsjednik SPS-a Goran Selak.

-Iako nas zatrpavaju događajima iz prošlosti, u stranu ne smijemo staviti sadašnjost i budućnost. SPS upozorava da naš pogled ne smije biti onaj u retrovizor, i zato je naš pogled usmjeren naprijed. Osim na političke i bezbjedonosne, odgovor moramo dati i na ekonomske i demografske izazove. Pitanja zaposlenja, povećanja plata i penzija, podrške privredi i razvoja infrastrukture, kao i hvatanje priključka sa razvijenim svijetom su nešto što podjednako zanima ljude bez obzira na političko opredjeljenje - poručio je lider SPS-a.

U saopštenju iz SPS-a navodi se da je predsjednik ove partije rekao da 21. vijek, nažalost, sa sobom nije donio promjenu činjenice da će ga krojiti veliki, ali je donio ideologiju znanja i naglasio da je znanje danas glavni resurs, uprkos svim ograničenjima koja se nameću.

-Zato SPS insistira da u fokusu politike bude bolji život građana i jaka privreda od koje će svi imati veliku korist, i država i društvo. Svi pritisci na nas su u službi da zaboravimo da smo narod Tesle, Pupina, Petra Kočića ili Novaka Đokovića. Zato smo dužni da i kad gledamo u prošlost naš fokus bude prije svega na njima, koji su uprkos ograničenjima postali najbolji na svijetu. Među nama raste generacija djece za koju sam siguran da može biti globalni lider u znanju - istakao je Selak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana