Селак: Не заборавимо да смо народ Пупина, Тесле и Ђоковића

ГС
Селак: Не заборавимо да смо народ Пупина, Тесле и Ђоковића

БАЊАЛУКА - Српски народ у 20. вијеку дао је огроман допринос борбама које је тај вијек донио и поносан је на претке и дужан да се са огромним пијететом сјећа својих жртава, али је обавезан према својим потомцима да им обезбиједимо сигурну и срећну будућност, истакао је предсједник СПС-а Горан Селак.

-Иако нас затрпавају догађајима из прошлости, у страну не смијемо ставити садашњост и будућност. СПС упозорава да наш поглед не смије бити онај у ретровизор, и зато је наш поглед усмјерен напријед. Осим на политичке и безбједоносне, одговор морамо дати и на економске и демографске изазове. Питања запослења, повећања плата и пензија, подршке привреди и развоја инфраструктуре, као и хватање прикључка са развијеним свијетом су нешто што подједнако занима људе без обзира на политичко опредјељење - поручио је лидер СПС-а.

У саопштењу из СПС-а наводи се да је предсједник ове партије рекао да 21. вијек, нажалост, са собом није донио промјену чињенице да ће га кројити велики, али је донио идеологију знања и нагласио да је знање данас главни ресурс, упркос свим ограничењима која се намећу.

-Зато СПС инсистира да у фокусу политике буде бољи живот грађана и јака привреда од које ће сви имати велику корист, и држава и друштво. Сви притисци на нас су у служби да заборавимо да смо народ Тесле, Пупина, Петра Кочића или Новака Ђоковића. Зато смо дужни да и кад гледамо у прошлост наш фокус буде прије свега на њима, који су упркос ограничењима постали најбољи на свијету. Међу нама расте генерација дјеце за коју сам сигуран да може бити глобални лидер у знању - истакао је Селак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана