Selak: Cinizam UN - od Podrinja, Srebrenice do Gaze

Srna
Selak: Cinizam UN - od Podrinja, Srebrenice do Gaze

Najavljena Rezolucija o Srebrenici još jedan je u nizu pritisaka na srpski narod, Srpsku i Srbiju i njenim eventualnim usvajanjem došlo bi do izazivanja dubljih nacionalnih, vjerskih i političkih podjela i tenzija u BiH, rekao je predsjednik SPS-a Goran Selak.

"Eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici bi izazvalo dublje vjerske, nacionalne i političke podjele, bezbjednosne tenzije i usložnjavanje situacije u BiH. Ovakvi i slični nasrtaji na srpski narod potvrda su globalnog cinizma - da u momentu u kojem UN nemoćno gleda i bilježi 16.000 mrtve djece u Gazi to kompenzuje rezolucijom o tragičnim događajima iz prošlog vijeka, pri tome namjerno zaboravljajući srpske žrtve oko Srebrenice", istakao je predsjednik SPS-a za Srnu.

Selak je naglasio da ne vidi nikakvu konkretnu dobit za BiH ili Bošnjake u cijeloj ovoj farsi, već vidi samo ograničene geopolitičke poene koji će se brzo zaboraviti.

"Nismo mi prvi narod čiji su razvoj, međunarodni ugled i položaj globalni moćnici pokušali da kompromituju rezolucijama u raznim međunarodnim forumima. Da li su u tome uspjeli? Naravno da nisu. Nikada i ne mogu moćnici uspjeti u svojim namjerama ako istina nije na njihovoj strani i ako se 'otpuženi' izdignuti iznad nametnute situacije", naglasio je Selak.

On je izrazio nadu da će članice UN savjesno pristupiti eventualnom glasanju i da neće učestvovati u dodatnom zaoštravanju odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, posebno cijeneći nestabilne geopolitičke odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana