Селак: Цинизам УН - од Подриња, Сребренице до Газе

Срна
Селак: Цинизам УН - од Подриња, Сребренице до Газе

Најављена Резолуција о Сребреници још један је у низу притисака на српски народ, Српску и Србију и њеним евентуалним усвајањем дошло би до изазивања дубљих националних, вјерских и политичких подјела и тензија у БиХ, рекао је предсједник СПС-а Горан Селак.

"Евентуално усвајање резолуције о Сребреници би изазвало дубље вјерске, националне и политичке подјеле, безбједносне тензије и усложњавање ситуације у БиХ. Овакви и слични насртаји на српски народ потврда су глобалног цинизма - да у моменту у којем УН немоћно гледа и биљежи 16.000 мртве дјеце у Гази то компензује резолуцијом о трагичним догађајима из прошлог вијека, при томе намјерно заборављајући српске жртве око Сребренице", истакао је предсједник СПС-а за Срну.

Селак је нагласио да не види никакву конкретну добит за БиХ или Бошњаке у цијелој овој фарси, већ види само ограничене геополитичке поене који ће се брзо заборавити.

"Нисмо ми први народ чији су развој, међународни углед и положај глобални моћници покушали да компромитују резолуцијама у разним међународним форумима. Да ли су у томе успјели? Наравно да нису. Никада и не могу моћници успјети у својим намјерама ако истина није на њиховој страни и ако се 'отпужени' издигнути изнад наметнуте ситуације", нагласио је Селак.

Он је изразио наду да ће чланице УН савјесно приступити евентуалном гласању и да неће учествовати у додатном заоштравању односа између три народа и два ентитета у БиХ, посебно цијенећи нестабилне геополитичке односе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана