Savjetnica Aljoše Čampare podnijela krivičnu prijavu protiv Mehmedagića

Srna
Savjetnica Aljoše Čampare podnijela krivičnu prijavu protiv Mehmedagića

Savjetnica bivšeg člana SDA Aljoše Čampare, Mirela Bubalo podnijela je krivičnu prijavu protiv direktora OBA Osmana Mehmedagića i urednika portala "Istraga.ba" Avde Avdića, zbog nezakonitog prikupljanja njenih ličnih podataka, odnosno klevete.

"Krivičnu prijavu sam podnijela protiv Osmana Mehmedagića, Avde Avdića i n.n. lica iz JP 'Pošte' BiH zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela kažnjivih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i Krivičnim zakonikom Republike Srpske, a danas je moj advokat predao i privatnu tužbu za klevetu protiv Avde Avdića i portala Istraga.ba", napisala je Bubalo na Facebook profilu i dodala:

"O meni su na nezakonit način prikupljani lični podaci koji su objavljeni javno - poput adrese, imena majke i oca, ličnih podataka supruga – što govori da je neko iz OSA BiH nezakonito pristupao i Sistemu zaštite identiteta građana (CIPS). U lažnom tekstu o tome da sam podnijela krivične prijave objavljena je adresa mog prebivališta, a otišlo se čak i korak dalje pa je u tekst ugrađena mapa koja pokazuje jasan put do ulaznih vrata mog doma! Zbog satanizacije u režiji Osmana Mehmedagića živim u strahu i moj život pretvoren je u pakao", prenose sarajevski portali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana