Šarović: Dodikov potez da ne da saglasnost za dolazak Đukanovića nije bio mudar

Kliks, Anadolija
Šarović: Dodikov potez da ne da saglasnost za dolazak Đukanovića nije bio mudar

BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da smatra da nije bilo nimalo mudro srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da ne da saglasnost za dolazak predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u službenu posjetu BiH jer misli da će Srpska time diplomatski mnogo izgubiti.

- Ko ne želi biti s Đukanovićem, ne mora biti na tom sastanku. Ima mnogo načina da se iskaže nezadovoljstvo, a ovo je najgori način i jedna velika greška. Ove stvari je trebalo rješavati na drugačiji način i stav prema Đukanoviću što radi u Crnoj Gori manifestovati na drugi način. Mislim da je loše kako srpski član Predsjedništva BiH rješava ovakve stvari – istakao je Šarović nakon sastanka sa liderom PDP-a Branislavom Borenovićem u Banjaluci.

Komentarišući povlačenje vitalnog interesa Dodika u Predsjedništvu BiH u vezi sa davanjem saglasnosti za dolazak Đukanovića, Borenović je istakao da smatra da sve što se dešava posljednjih dana pokazuje jednu vrstu turbulencije prema Narodnoj skupštini Republike Srpske i korišćenja važnog prava.

- Mi ćemo biti svaki put u Narodnoj skupštini sa jasnim stavom, ali imam osjećaj da se to važno pravo koristi tamo gdje nema potrebe i unosi dozu neozbiljnosti u rad određenih institucija. Mi ćemo svoje stavove vrlo jasno reći. Zvanični sastanak zvaničnih institucija je najbolje mjesto za reći stav, iznijeti slaganje ili neslaganje i reći o zakonskim rješenjima - kazao je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana