Шаровић: Додиков потез да не да сагласност за долазак Ђукановића није био мудар

Кликс, Анадолија
Шаровић: Додиков потез да не да сагласност за долазак Ђукановића није био мудар

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да сматра да није било нимало мудро српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику да не да сагласност за долазак предсједника Црне Горе Мила Ђукановића у службену посјету БиХ јер мисли да ће Српска тиме дипломатски много изгубити.

- Ко не жели бити с Ђукановићем, не мора бити на том састанку. Има много начина да се искаже незадовољство, а ово је најгори начин и једна велика грешка. Ове ствари је требало рјешавати на другачији начин и став према Ђукановићу што ради у Црној Гори манифестовати на други начин. Мислим да је лоше како српски члан Предсједништва БиХ рјешава овакве ствари – истакао је Шаровић након састанка са лидером ПДП-а Браниславом Бореновићем у Бањалуци.

Коментаришући повлачење виталног интереса Додика у Предсједништву БиХ у вези са давањем сагласности за долазак Ђукановића, Бореновић је истакао да сматра да све што се дешава посљедњих дана показује једну врсту турбуленције према Народној скупштини Републике Српске и коришћења важног права.

- Ми ћемо бити сваки пут у Народној скупштини са јасним ставом, али имам осјећај да се то важно право користи тамо гдје нема потребе и уноси дозу неозбиљности у рад одређених институција. Ми ћемо своје ставове врло јасно рећи. Званични састанак званичних институција је најбоље мјесто за рећи став, изнијети слагање или неслагање и рећи о законским рјешењима - казао је Бореновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана