Povrijeđena tri pripadnika EUFOR-a: Oglasio se MUP o udesu kod Srebrenika

GS
Povrijeđena tri pripadnika EUFOR-a: Oglasio se MUP o udesu kod Srebrenika

TUZLA - Trojica pripadnika Eufora povrijeđena su u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik u blizini tunela Drenik, rečeno je Srni u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Portparol Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić rekla je da je policiji u Srebreniku u 17.10 časova prijavljena saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač izgubio kontrolu nad vozilom Eufora, koje je za sada iz neutvrđenih razloga izašlo iz kolovoza i udarilo u saobraćajni znak pored puta.

"Na mjesto udesa stigla je partola vojne policije Eufora, kao i pripadnici Policijske uprave Srebrenik", rekla je Sprečićeva i dodala da je tročlana posada iz vozila
sanitetskim vozilom Eufora prevezena u Univerzitetski klinički centar /UKC/ Tuzla.

Portparol UKC-a Tuzla Ersija Ašćerić Meujedinović rekla je da su dva pacijenta zadržana na opservaciji na Klinici za hirurgiju zbog politraume, te da su pacijenti svjesni, komunikativni i trenutno stabilni.

"Treći pacijent je nakon obrade na prijemnom odjeljenju Klinike za hirurgiju i ukazane pomoći pušten na kućno liječenje", rekla je Mujedinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana