Popović: Izvorna SDS izlazi na izbore

G. M.
Popović: Izvorna SDS izlazi na izbore

Banjaluka - Predsjednik Izvorne SDS Vitomir Popović izjavio je juče da je čista laž da je toj stranci Centralna izborna komisija (CIK) BiH zabranila izlazak na izbore.

- Dobili smo samo rješenje za otklanjanje sudske greške. U rješenju o sudskoj registraciji bilo je navedeno da je Izvorna SDS udruženje građana, umjesto da je politička partija, kao što je navedeno u osnovnom registru. Tu grešku napravio je sud, ali je sada ispravio i sve je ispravljeno u roku koji nam je ostavljen - kaže Popović, navodeći da su netačne tvrdnje da će ovaj slučaj završiti krivičnom prijavom CIK-a protiv Izvorne SDS.

Popović kaže da se radi o političkim pritiscima na CIK kako bi bio zabranjen izlazak Izvorne SDS na izbore.

- Znam odakle to dolazi i poručujem im da to samo ojačava Izvornu SDS. Znam da ti naši politički neprijatelji imaju svog člana u CIK-u. Ako ti koji podmeću misle da će na takav način ostati na političkoj sceni, varaju se. Nema čime se ne služe, ali to im neće pomoći. Od 28. februara, kada je osnovana Izvorna SDS, formirano je 35 odbora i taj proces se nastavlja. Od momenta kad su objelodanjene neistine o Izvornoj SDS stotine ljudi čekaju upis u naše članstvo - kaže Popović.

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica kaže da je CIK zabranio izlazak na izbore Izvornoj SDS.

- Naš kontakt sa CIK-om rekao mi je da je CIK zabranio izlazak na izbore Izvornoj SDS i da im nije ostavljen rok za popravku. Imaju pravo žalbe Apelacionom vijeću Suda BiH - kaže Bjelica.

Portparol i članovi CIK-a juče nisu odgovarali na telefonske pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana