Pomjeren početak sjednice NSRS, na dnevnom redu samo jedna tačka

GS
Pomjeren početak sjednice NSRS, na dnevnom redu samo jedna tačka

BANjALUKA - Početak desete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koji je bio zakazan za 10 pomjeren je za 11 časova.

Na dnevnom redu današnje sjednice biće samo jedna tačka a to je aktuelna bezbjednosna i politička situacije u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku.

Deseta posebna sjednica sazvana je na prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika , predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, predsjednika Vlade Radovana Viškovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

U informaciji, između ostalog stoji da su uticaji geopolitičkih procesa nakon završetka Hladnog rata svijet uveli u bezbjednosnu nestabilnost, a što se održava i na poziciju Republike Srpske i bezbjednost njenih građana.

Dobar dio informacije odnosi se i na spor između Zapada i Rusije posebno zbog ekspanzije NATO na istok Evrope, a navodi se i početak rata u Ukrajini te da su odnosi između Zapada i Rusije trenutno najlošiji u posljednjih 30 godina.

U Informaciji se navode i odnosi na Bliskom istoku, a Hamas je nazvan “terorističkom organizacijom”.

U Informaciji se navodi da je  narativ o „ruskom malignom uticaju” bio je samo propagandna priprema za pokušaj restauracije protektorata nad BiH.

U Informaciji se navodi i da sve institucije na čijem  čelu su Bošnjaci, bez obzira na nivo institucije, isključivo rade na ukidanju Republike Srpske. U prvom redu se misli na uticaj koji u svakoj zemlji ima Ministarstvo spoljnih poslova, koje sa ogromnim aparatom kako u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, a posebno u DKP mreži, radi na ostvarenju bošnjačkih ciljeva.

U Informaciji stoji da prioritet Republike Srpske ostaje i približavanje standardima EU u svim ključnim i za nas prihvatljivim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana