Podsticaji zaposlili 149 radnika u Prijedoru

S. Ta.
Podsticaji zaposlili 149 radnika u Prijedoru

Prijedor - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je u petak ugovore o dodjeli 240.000 KM bespovratnih podsticajnih sredstava za 88 odobrenih prijava poslodavaca kojima će do radnih mjesta doći 149 radnika.

- Ovo je dobar način da se privredni subjekti podstaknu da zapošljavaju nove radnike. Još važnije je da podstaknemo mlade na samozapošljavanje da bi vlastitim radom i sredstvima obezbijedili budućnost za sebe i svoje porodice - rekao je Đaković.

On je podsjetio da grad Prijedor od 2009. godine kontinuirano realizuje projekte podsticaja privrednim subjektima, radi poboljšanja privrednog ambijenta, povećanja broja privrednih subjekata, povećanja zaposlenosti i smanjenja nezaposlenosti.

Na konkurs za dodjelu podsticaja, koji je trajao do kraja oktobra, pristiglo je 111 prijava, što je pokazatelj da je vladalo veliko interesovanje.

Na osnovu potpisanih ugovora bespovratne podsticaje od po 3.000 KM dobiće 35 lica za samozapošljavanje, među kojima je osam žena, za šta će biti izdvojeno 109.000 KM.

Za zapošljavanje novih 114 radnika, od kojih je 12 radnika sa visokom stručnom spremom, biće izdvojeno ukupno 125.000 KM.

Osim za zapošljavanje i samozapošljavanje, podsticaji su dodijeljeni i za sertifikovanje preduzeća, gdje su sredstva od 3.000 KM izdvojena za jedno preduzeće kao podrška uvođenju standarda kvaliteta, odnosno sertifikaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana