Osmorka i HDZ u Konjicu dogovaraju raspodjelu fotelja

GS
Osmorka i HDZ u Konjicu dogovaraju raspodjelu fotelja

KONjIC - U Konjicu će danas biti održan sastanak predstavnika Osmorke i HDZ-a, a na stolu će biti i raspodjela resora unutar Vlade FBiH i Savjeta ministara BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da bi danas trebale biti poznate prve informacije oko toga kako će izgledati stranačka struktura unutar federalne i vlasti na nivou BiH.

Dodao je da su na dnevni red sastanka došle teme o sektorima i dogovoru oko izvršne vlasti.

Napomenuo je da je procedura oko imenovanja predsjedavajuće Savjeta ministara BiH (kandidat Borjana Krišto) već pokrenuta te da vjeruje da bi Savjet ministara trebali dobiti do Nove godine kao i budžet institucija BiH.

-Razgovarat ćemo primarno o federalnom nivou, a onda lagano prelazimo na nivo Savjeta ministara. Ja sam tokom vikenda imao kontakt s predstavnicima Republike Srpske i mislim da je i druga strana to jednako odradila, tako da lagano približavamo stavove. Mislim da nam ni izbliza neće trebati vremena kao prije, da ovaj posao završimo - kazao je Čović, prenosi Kliks.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je da će jedna od tema biti sastav Savjeta ministara.

Konaković je rekao da je planirano da na sastanku, osim prioriteta koja su potpisana u sporazumu, budu usklađena i definisana načela u vezi sa podjelom resora.

- Sigurni smo da ćemo otvoriti i temu Savjeta ministara jer, kako sada stoje stvari, stekli su se uslovi da, u kratkom roku, a zbog priče o kandidatskom statusu i nekih drugih poglavlja koja se otvaraju, krenemo u brzo formiranje Savjeta ministara - rekao je Konaković za Srnu.

On je izrazio uvjerenje da će do kraja godine novi saziv Savjeta ministara biti bar predložen, ako ne i usvojen.

On je rekao da će sastanak biti održan oko 11 ili 12 časova, a da će lokacija biti dogovorena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana