Осморка и ХДЗ у Коњицу договарају расподјелу фотељa

ГС
Осморка и ХДЗ у Коњицу договарају расподјелу фотељa

КОЊИЦ - У Коњицу ће данас бити одржан састанак представника Осморке и ХДЗ-а, а на столу ће бити и расподјела ресора унутар Владе ФБиХ и Савјета министара БиХ.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да би данас требале бити познате прве информације око тога како ће изгледати страначка структура унутар федералне и власти на нивоу БиХ.

Додао је да су на дневни ред састанка дошле теме о секторима и договору око извршне власти.

Напоменуо је да је процедура око именовања предсједавајуће Савјета министара БиХ (кандидат Борјана Кришто) већ покренута те да вјерује да би Савјет министара требали добити до Нове године као и буџет институција БиХ.

-Разговарат ћемо примарно о федералном нивоу, а онда лагано прелазимо на ниво Савјета министара. Ја сам током викенда имао контакт с представницима Републике Српске и мислим да је и друга страна то једнако одрадила, тако да лагано приближавамо ставове. Мислим да нам ни изблиза неће требати времена као прије, да овај посао завршимо - казао је Човић, преноси Кликс.

Предсједник Народа и правде Елмедин Конаковић потврдио је да ће једна од тема бити састав Савјета министара.

Конаковић је рекао да је планирано да на састанку, осим приоритета која су потписана у споразуму, буду усклађена и дефинисана начела у вези са подјелом ресора.

- Сигурни смо да ћемо отворити и тему Савјета министара јер, како сада стоје ствари, стекли су се услови да, у кратком року, а због приче о кандидатском статусу и неких других поглавља која се отварају, кренемо у брзо формирање Савјета министара - рекао је Конаковић за Срну.

Он је изразио увјерење да ће до краја године нови сазив Савјета министара бити бар предложен, ако не и усвојен.

Он је рекао да ће састанак бити одржан око 11 или 12 часова, а да ће локација бити договорена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана