Oprez zbog ugaženog snijega na kolovozima

Srna
Oprez zbog ugaženog snijega na kolovozima

BANjALUKA- Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH vozi se po mokrim i klizavim kolovozima u nižim predjelima, dok u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima mjestimično ugaženog snijega na kolovozu.

Zbog niske temperature iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću pažnju na formiranje poledice, posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, a posebno uz rijeke Bosnu, Drinu, Vrbas, te Spreču i Lašvu.
Vozačima iz AMS skreću pažnju da na put ne kreću bez zimske opreme, da voze oprezno i vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana