Obilježena 32. godišnjica zločina u Sarajevu: Počast ubijenim pripadnicima JNA u Velikom parku

Srna
Obilježena 32. godišnjica zločina u Sarajevu: Počast ubijenim pripadnicima JNA u Velikom parku

SARAJEVO - Na mjestu na kojem su muslimanske snage prije 32 godine ubile osmoricu pripadnika bivše JNA iz grupe "Transporter" u Velikom parku u Sarajevu danas su članovi njihovih porodica i predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo odali počast i položili vijence.

Trasu kojom se kretala kolona vozila iz Istočnog Sarajeva obezbjeđivala je federalna policija, a pojačano obezbjeđenje bilo je i u Velikom parku u Sarajevu.

Rezervisti JNA koji su tog dana ubijeni su Milivoje Lalović, Đorđe Bjelica, Zoran Marković, Dragomir Đerić, Stevan Đokanović, Vlajko Golubović, Nedeljko Vujičić i Miladin Vukmanović.

Osam pripadnika bivše JNA iz grupe "Transporter" tog kobnog 22. aprila prvo je zarobljeno na Aerodromskom naselju, a potom za samo sat vremena zvjerski likvidirano u Velikom parku u Sarajevu.

Od njih osmorice pronađena su tijela Nedeljka Vujičića i Zorana Markovića, dok se za ostalih šest još traga, zbog čega je datum - 22. april ozvaničen kao Dan nestalih Srba Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.

Za njihovo ubistvo optuženi su komandant Specijalne jedinice MUP-a takozvane republike BiH Dragan Vikić, te Jusuf Pušina, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, ali ih je Sud BiH oslobodio optužbi.

U okviru obilježavanja Dana nestalih Srba Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije u Crkvi Svetog Đorđa u Miljevićima u Istočnom Novom Sarajevu u 11.30 časova biće služen pomen, a u 12.00 časova ispred Spomen-kosturnice u Miljevićima biće položeni vijenci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana