O čemu su razgovarali Brnabićeva i Šmit

Tanjug
O čemu su razgovarali Brnabićeva i Šmit

BEOGRAD - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa Kristijanom Šmitom, o značaju zajedničkih projekta u regionu za njegov napredak i iznalaženju načina da se njihova realizacija ubrza.

Brnabićeva je podsjetila da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, da poštuje teritorijalni integritet BiH i da je opredjeljena i otvorena za razvoj dobrosusjedskih odnosa i bilateralne saradnje, što obuhvata kako saradnju sa njenim centralnim, tako i sa entitetskim vlastima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je tokom razgovora u Vladi Srbije još jednom podvukla da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u kontinuitetu u prethodnim godinama slao pozitivne signale i da nastavlja sa takvom politikom, ujedno istakavši da su bezbjednost, stabilnost i ekonomski razvoj u interesu čitavog regiona.

Prema njenim riječima, Srbija pruža i mnoge mogućnosti, posebno mladima, za razvoj njihovih potencijala, ulaže u savremene tehnologije i IT, ali je takođe veoma otvorena da sa BiH gradi mostove na svim poljima.

Brnabić je rekla da se raduje saradnji sa novim sazivom Savjeta ministara BiH.

Premijerka Srbije je i ovom prilikom ponovila da je neprihvatljivo i suprotno diplomatskoj praksi nedavno objavljivanje u javnosti note Ambasade Srbije u BiH sa ličnim i poverljivim podacima, koje je dovelo do ugrožavanja bezbjednosti štićene ličnosti.

Ocijenivši ovakvu praksu kao neprihvatljivu Šmit je istakao da je u skladu sa odlukom Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira o tome izvjestio diplomatsku zajednicu u BiH.

Šmit se saglasio se Brnabićevom da je stabilnost regiona i njegov ekonomski razvoj izuzetno važan, kao i da u Beogradu vidi iskrenog saradnika i partnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana