Nović: Crni dan za demokratiju

Srna
Nović: Crni dan za demokratiju

SARAJEVO - Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović rekao je da se nametanjem tehničkih izmjena Izbornog zakona od Kristijana Šmita ruše sve norme i vrijednosti i da je to crni dan za demokratiju.

-Težak dan za BiH, dan kada je još jedna cigla u toj građevini izvađena iz krhkog zida mogućeg napretka BiH ka putu u EU - rekao je Nović Srni.

Prema njegovim riječima, ovo je crni dan za demokratiju, jer je pokazao sav jad EU koja je sebi dozvolila da sruši ono što je prije samo nekoliko dana odlučila kada je odobrila pregovore o pristupanju EU.

Nović je ukazao na cinizam Šmita koji se cijeloj BiH smije u lice govoreći da, ukoliko žele da poprave zakon, mogu to da učine u narednih 15 dana.

Očito je, kaže, Šmit svjestan šta čini, ali očekuje da su parlamentarci BiH toliko naivni da će potvrditi njegov zakon, a tobože ga potom mijenjati.

-Više nije riječ o sadržaju zakona već o potpunom rušenju svih normi i vrijednosti svakog društva, i pravnih i moralnih. Plači BiH što si sebi ovo dozvolila - istakao je Nović.

Nović smatra da bi ovo trebalo da bude tužan dan za sarajevske lidere koji su stalno, ne čekali već pothranjivali i tražili nametanje.

Šmit je juče izjavio da je donio odluku da nametne izmjene Izbornog zakona BiH s ciljem, kako kaže, “podrške najavljenom procesu pristupanja BiH EU”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana