Novaković Bursać: Tačno je i podržavam ono što je Frank Švabe rekao na PSSE

SRNA
Novaković Bursać: Tačno je i podržavam ono što je Frank Švabe rekao na PSSE

Tačno je i podržavam ono što je Frank Švabe poslanik Socijaldemokratske partije Njemačke u Bundestagu na sjednici Parlamentarne skupštine Savjeta Evorpe izjavio komentarišući humanitarnu situaciju u Gazi da sa terminom "genocid" trebamo biti oprezni, rekla je Snježana Novaković Bursać delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Dakle, kako objasniti napore njemačkog Ministarstva spoljnih poslova da koristi ovaj termin u rezoluciji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija za strašan ratni zločin u Srebrenici, kada je ubijeno daleko manje od 6.000 muškaraca, uglavnom vojnika u borbi i nijedna žena - upitala je Novaković Bursać.

Novaković Bursać pita da li je ovo "fundamentalno degradiranje" termina genocid, posebno imajući u vidu genocid koji su počinili, kako kaže, nacistička Nemačka kao Holokaust i fašistička država Hrvatska tokom Drugog svjetskog rata protiv Srba, Jevreja i Roma?

- Nema racionalnog odgovora, osim što neke politike i dalje teže da poseju haos i nemir na zapadnobalkanskoj regiji, čak i degradirajući, iz političkih razloga, tako bolan i važan termin kao što je genocid - navela je Novaković Bursać.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana