Новаковић Бурсаћ: Тачно је и подржавам оно што је Франк Швабе рекао на ПССЕ

СРНА
Новаковић Бурсаћ: Тачно је и подржавам оно што је Франк Швабе рекао на ПССЕ

Тачно је и подржавам оно што је Франк Швабе посланик Социјалдемократске партије Њемачке у Бундестагу на сједници Парламентарне скупштине Савјета Еворпе изјавио коментаришући хуманитарну ситуацију у Гази да са термином "геноцид" требамо бити опрезни, рекла је Сњежана Новаковић Бурсаћ делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

- Дакле, како објаснити напоре њемачког Министарства спољних послова да користи овај термин у резолуцији Генералне скупштине Уједињених нација за страшан ратни злочин у Сребреници, када је убијено далеко мање од 6.000 мушкараца, углавном војника у борби и ниједна жена - упитала је Новаковић Бурсаћ.

Новаковић Бурсаћ пита да ли је ово "фундаментално деградирање" термина геноцид, посебно имајући у виду геноцид који су починили, како каже, нацистичка Немачка као Холокауст и фашистичка држава Хрватска током Другог свјетског рата против Срба, Јевреја и Рома?

- Нема рационалног одговора, осим што неке политике и даље теже да посеју хаос и немир на западнобалканској регији, чак и деградирајући, из политичких разлога, тако болан и важан термин као што је геноцид - навела је Новаковић Бурсаћ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана