Nešić: Migranti uhapšeni na osnovu informacija MUP-a Srbije

SRNA
Nešić: Migranti uhapšeni na osnovu informacija MUP-a Srbije

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da BiH mora da bude dio kolektivne evropske bezbjednosti što pokazuje i akcija koja je sprovedena na osnovu informacija dobijenih od Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije u kojoj su uhapšena četiri migranta i pronađena dva pištolja i automatska puška.

Nešić je rekao Srni da sa kolegama iz MUP-a Srbije nastoje da dođu do daljih informacija, kako bi pronašli oružje koje određeni broj migranata posjeduje.

"To je priča koju možda neki u BiH nisu dovoljno shvatili. Postoji opasnost od ilegalnih migracija. To su bezbjednosno interesantna lica, potencijalni teroristi, koji ovdje mogu da izazovu problem", upozorio je Nešić.

Prema infomacijama kojim trenutno raspolažu, Nešić je naglasio da se migranti, za sada, samo između sebe obračunavaju.

"To nam još jednom govori da nam je potrebna regionalna saradnja, ali i da budemo dio kolektivne evropske bezbjednosti. Jedan od preduslova za to je i potpisivanje sporazuma sa Evopskom agencijom za graničnu i obalsku stražu /Fronteks/, što bošnjački političari opstruišu", naglasio je Nešić.

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje zašto nekome u ovom trenutku nije odgovaralo da BiH napravi odlučujući iskorak ka potisivanju sporazuma sa Fronteksom, što su prije svega zaustavili bošnjački političari.

"Šta se krije iza toga, šta je namjera i zašto bošnjački političari zaustavljaju evropski put BiH? To je pitanje na koje će morati da odgovore. Isto tako, moraće da odgovore i zašto ugrožavaju bezbjednost u BiH i zašto sprečavaju da zemlja postane dio kolektivne evropske bezbjednosti", istakao je Nešić.

Pripadnici Granične policije BiH juče su na području Donjeg Svilaja uhapsili četiri migranta, te pronašli automatsku pušku i dva pištolja sa municijom.

Pronađeni su i privremeno oduzeti pištolji "bereta" model "70" nepoznatog serijskog broja sa okvirom i šest metaka kalibra 7,65 milimetara i "bereta" nepoznatog modela i serijskog broja sa jednim okvirom, te 10 metaka kalibra 380 auto, saopšteno je iz Granične policije.

Granična policija pronašla je i automatsku pušku "M70" sa dva okvira i 57 metaka kalibra 7,62 milimetra, kao i mobilne telefone sa SIM karticama i druge predmete važne za krivični postupak

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana