Нешић: Мигранти ухапшени на основу информација МУП-а Србије

СРНА
Нешић: Мигранти ухапшени на основу информација МУП-а Србије

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да БиХ мора да буде дио колективне европске безбједности што показује и акција која је спроведена на основу информација добијених од Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије у којој су ухапшена четири мигранта и пронађена два пиштоља и аутоматска пушка.

Нешић је рекао Срни да са колегама из МУП-а Србије настоје да дођу до даљих информација, како би пронашли оружје које одређени број миграната посједује.

"То је прича коју можда неки у БиХ нису довољно схватили. Постоји опасност од илегалних миграција. То су безбједносно интересантна лица, потенцијални терористи, који овдје могу да изазову проблем", упозорио је Нешић.

Према инфомацијама којим тренутно располажу, Нешић је нагласио да се мигранти, за сада, само између себе обрачунавају.

"То нам још једном говори да нам је потребна регионална сарадња, али и да будемо дио колективне европске безбједности. Један од предуслова за то је и потписивање споразума са Евопском агенцијом за граничну и обалску стражу /Фронтекс/, што бошњачки политичари опструишу", нагласио је Нешић.

Према његовим ријечима, поставља се питање зашто некоме у овом тренутку није одговарало да БиХ направи одлучујући искорак ка потисивању споразума са Фронтексом, што су прије свега зауставили бошњачки политичари.

"Шта се крије иза тога, шта је намјера и зашто бошњачки политичари заустављају европски пут БиХ? То је питање на које ће морати да одговоре. Исто тако, мораће да одговоре и зашто угрожавају безбједност у БиХ и зашто спречавају да земља постане дио колективне европске безбједности", истакао је Нешић.

Припадници Граничне полиције БиХ јуче су на подручју Доњег Свилаја ухапсили четири мигранта, те пронашли аутоматску пушку и два пиштоља са муницијом.

Пронађени су и привремено одузети пиштољи "берета" модел "70" непознатог серијског броја са оквиром и шест метака калибра 7,65 милиметара и "берета" непознатог модела и серијског броја са једним оквиром, те 10 метака калибра 380 ауто, саопштено је из Граничне полиције.

Гранична полиција пронашла је и аутоматску пушку "М70" са два оквира и 57 метака калибра 7,62 милиметра, као и мобилне телефоне са СИМ картицама и друге предмете важне за кривични поступак

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана