Neće biti istrage protiv pripadnika MUP-a Srpske

N. T.
Neće biti istrage protiv pripadnika MUP-a Srpske

Banjaluka - Republičko tužilaštvo neće sprovoditi istragu protiv pojedinih funkcionera i inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje novinar i bloger Slobodan Vasković sumnjiči za učešće u ubistvu Davida Dragičevića jer za to nema osnova.

Radi se o načelniku Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darku Iliću, glavnom inspektoru u upravi Dubravku Kremenoviću i drugim pripadnicima policije.

- Nema osnova sumnje da su prijavljene osobe učinile krivično djelo. Zbog toga je odlučeno da neće biti sprovođena istraga povodom napisa Slobodana Vaskovića na blogu “Sa druge strane” - saopšteno je iz tužilaštva  RS.

Pojasnili su da su prije donošenja odluke izvršili uvid u spis Okružnog tužilaštva Banjaluka koji se odnosi na okolnosti smrti Davida Dragičevića.

- Saslušano je više lica te pribavljena i druga saznanja i informacije. Zaključeno je nema dokaza koji bi upućivali na osnove sumnje da su Darko Ilić, Dubravko Kremenović ili neki drugi pripadnik MUP-a RS učestvovali u naručivanju, organizovanju i ubistvu Davida Dragičevića ili zataškavanju tog krivičnog djela - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dodaje se da Vasković nema relevantna saznanja ili dokaze na osnovu kojih iznosi svoje navode, već se radi o konstrukcijama i proizvoljnim konstatacijama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana