Narodna skupština danas o proglašenju vanrednog stanja

Srna
Narodna skupština danas o proglašenju vanrednog stanja

BANjALUKA- Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će, na zahtjev Vlade Srpske, biti razmatran prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske biće održana danas u Banjaluci.

Dvanaesta posebna sjednica biće održana u 12.00 časova u Banskom dvoru u Banjaluci da bi zbog aktuelne situacije izazvane virusom korona bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je juče da će sjednica biti zatvorena za javnost, te da će, u skladu skupštinskim Poslovnikom, po njenom okončanju, svim medijima biti dostavljeno saopštenje.

Medijima će biti dostavljene i fotografije i video-snimak početka sjednice, zbog posebnih okolnosti u kojima se ona održava i smanjenja broja učesnika zasjedanja.

Kolegijum je usvojio i zaključak da zbog specifičnosti uslova održavanja sjednice i njenog što efikasnijeg rada neće biti obraćanja gostiju.

Usvojena je i preporuka da u skladu sa Odlukom Vlade svim narodnim poslanicima bude predloženo da 20 odsto martovske plate uplate u Fond solidarnosti.

- Kako je riječ o individualnoj odluci, svaki narodni poslanik će, ukoliko želi da se odrekne dijela plate, lično da potpiše izjavu o tome - naveli su iz Narodne skupštine Republike Srpske.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana