Mitrović: Snažna Srpska ne odgovara Zapadu

RTRS
Mitrović: Snažna Srpska ne odgovara Zapadu

BANjALUKA - Srpsko jedinstvo ne odgovara nikome, a predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ujedinili su Srbe, izjavio je za RTRS ministar privrede i preduzetništva Srpske Vojin Mitrović.

Mitrović je naglasio da su Svesrpski sabor, srpsko jedinstvo, susret zakonodavnih i izvršnih vlasti s obje strane Drine bili neophodni i zbog političkih procesa koji se vode protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika, ali i Rezolucije o Srebrenici.

- Sve je to orkestrirano i nije slučajno. I sve to je bio dobar povod za održavanje Svesrpskog sabora - rekao je Mitrović.

Mitrović je naveo da je očekivao orkestrirani napad na Srpsku i Srbiju otkad je najavljen Svesrpski sabor.

- Ne vidim potrebu za takvim nečim. Ako se vratimo korak unazad, zar je bila potrebna rezolucija o Srebrenici? Umjesto da pokušavamo da zacijelimo ove rane koje su nastale prije 30-ak godina kod sva tri naroda, Sarajevo stavlja so na te rane i ponovo oživljava te devedesete. Zar smo se morali vraćati korak unazad umjesto da idemo naprijed? - upitao je Mitrović.

Mitrović je poručio da će se benefiti Svesrpskog sabora osjetiti u mnogim sferama privrednog, javnog i društvenog života u Srpskoj.

- Bitno je da smo ekonomski jači. Naravno da snažna Republika Srpska ne odgovara Zapadu i političkom Sarajevu, ali mi smo tu i moramo se boriti za jaku ekonomiju. Sigurno je da ćemo imati pomoć Srbije - rekao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana