Митровић: Снажна Српска не одговара Западу

РТРС
Митровић: Снажна Српска не одговара Западу

БАЊАЛУКА - Српско јединство не одговара никоме, а предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић ујединили су Србе, изјавио је за РТРС министар привреде и предузетништва Српске Војин Митровић.

Митровић је нагласио да су Свесрпски сабор, српско јединство, сусрет законодавних и извршних власти с обје стране Дрине били неопходни и због политичких процеса који се воде против предсједника Српске Милорада Додика, али и Резолуције о Сребреници.

- Све је то оркестрирано и није случајно. И све то је био добар повод за одржавање Свесрпског сабора - рекао је Митровић.

Митровић је навео да је очекивао оркестрирани напад на Српску и Србију откад је најављен Свесрпски сабор.

- Не видим потребу за таквим нечим. Ако се вратимо корак уназад, зар је била потребна резолуција о Сребреници? Умјесто да покушавамо да зацијелимо ове ране које су настале прије 30-ак година код сва три народа, Сарајево ставља со на те ране и поново оживљава те деведесете. Зар смо се морали враћати корак уназад умјесто да идемо напријед? - упитао је Митровић.

Митровић је поручио да ће се бенефити Свесрпског сабора осјетити у многим сферама привредног, јавног и друштвеног живота у Српској.

- Битно је да смо економски јачи. Наравно да снажна Република Српска не одговара Западу и политичком Сарајеву, али ми смо ту и морамо се борити за јаку економију. Сигурно је да ћемо имати помоћ Србије - рекао је Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана