Mišić: ICMP zna da postoji parainstitut

Srna
Mišić: ICMP zna da postoji parainstitut

Sarajevo - Međunarodna komisija za nestala lica /ICMP/ dobro zna da kancelarija Instituta za nestala lica, smještena u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, radi izvan sistema rukovođenja, zbog čega se i tretira kao parainstitut, izjavio je Srni predsjedavajući Kolegijuma direktora Instituta Milutin Mišić.

Prema njegovim riječima, član Kolegijuma Amor Mašović pravi parainstituciju, ne poštuje hijerarhiju niti sistem rukovođenja.


"Riječ je o njegovoj uzurpaciji kancelarije, nadležnosti i rada izvan Instituta", tvrdi Mišić.

Mišić kaže da je Područna kancelarija u Istočnom Sarajevu nadležna za terensku kancelariju u Sarajevu, ali da je problem u tome što se ta nadležnost ne poštuje, odnosno što se ta kancelarija ne koristi kao područna.

"/Ta/ kancelarija u Ulici Musala 9 nije pod kontrolom područne kancelarije, niti je pod kontrolom Kolegijuma direktora Instituta, kao ni njeno opremanje i rad u njoj", pojasnio je Mišić.

On je napomenuo da su u toj kancelariji zaposleni oni koji tu ne treba da rade, odnosno da se koristi za "neke druge stvari".

"Ne možemo imati 60 metara kvadratnih, odnosno tri kancelarije na jednog istražioca i tvrditi da je tu sve legalno. Ta kancelarija nije pod kontrolom Instituta i ICMP to odlično zna", dodao je Mišić.

U ICMP Srni je rečeno da nije riječ ni o kakvoj nelegalnoj niti paralelnoj instituciji, nego o jednom od ogranaka Instituta.

Bivši službenik Instituta za nestala lica BiH i ekspert za traženje nestalih Jasmin Odobašić ranije je rekao Srni da nije nikakva tajna da Mašović ima dvije direktorske kancelarije i da najviše vremena provodi u onoj koja je smještena u zgradi Predsjedništva BiH.

On je ocijenio da je ovaj institut "pravna nakarada" koju treba reorganizovati i reformisati kako bi konačno počela da radi svoj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana