Milivojević: Pomak u izdvajanjima grada Mostara za srpsku zajednicu

Srna
Milivojević: Pomak u izdvajanjima grada Mostara za srpsku zajednicu

MOSTAR - Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izjavio je da je kroz budžet za ovu godinu i usvojeni rebalans planirano 150.000 KM za infrastrukturne projekte u naseljima sa dominantnom srpskom zajednicom.

Grad će za završetak Saborne crkve Svete Trojice izdvojiti 102.000 KM. 

Milivojević je naveo da se za funkcionisanje i zapošljavanje u Muzeju Žitomislić izdvaja 71.000 KM, a tu je i novac za izradu projektne dokumentacije za rasvjetu na gradskom području jug i jugoistok, te za Sportsko-rekreacioni centar "Hodbina" u iznosu od 25.000 KM. 

On je na sjednici Gradskog vijeća istakao da je napravljen pomak kada je riječ o izdvajanjima za srpsku zajednicu u Mostaru, pozivajući gradsku administraciju da što prije riješi problem rasvjete u prigradskom naselju Željuša uz magistralni put. 

Milivojević je ukazao da je od tog povratničkog naselja napravljena crna rupa i da je nedopustivo da samo tu nije postavljena rasvjeta, te pozvao Gradsku upravu da pripremi informaciju o tome dokle se došlo u rješavanju problema vodosnabdijevanja u tom mjestu. 

On je danas predložen i za člana Komisije za promjenu naziva spornih ulica u Mostaru, te je ovim povodom ocijenio da je riječ o dobroj inicijativi koja će konačno pomaknuti stvari nabolje kada je riječ o nazivima ulica. 

"Mislim da je ovo dobra odluka gdje ćemo konačno dočekati da se skinu nazivi ulica koji podsjećaju na bolnu prošlost i vrijeđaju pripadnike ne samo srpske zajednice, već i svih dobronamjernih ljudi", rekao je Milivojević. 

Osvrnuvši se na inicijativu SDP-a o promjeni naziva ulica, Milivojević je ocijenio da se ona ne može nazvati lošom, ali da je svakako bila ishitrena, jer je predložena uprkos spoznaji da je najavljena odluka o formiranju komisije koja bi trebala u roku od mjesec dana pripremiti i predložiti rješenja. 

"Trebamo razmisliti i naći najadekvatnije nazive. Zašto recimo Budak opet ne bi bio Šantić", ipitao je Milivojević. 

On je izrazio nadu da će u izradi novih naziva za ulice učestvovati svi u gradu, pa tako i SDP, i da će Gradsko vijeće na prvoj narednoj sjednici jednoglasno usvojiti izmjenu naziva spornih ulica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana