Klokić i Milićević na štandu Republike Srpske: Drina je kičma koja nas spaja

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD- Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar bez portfelja Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević danas su obišli štandove sa turističkom ponudom RS na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i tom prilikom istakali da smo mi isti narod i Drina nije granica koja nas razdvaja, nego kičma koja nas spaja.

Ministar Klokić naglasio je da je važno da se turistički kapaciteti i potencijali Srpske predstave, ne samo građanima Srbije, nego i šire jer je ovo jedan od najvećih turističkih sajmova u regionu. 

On je pozvao građane Srbije da obavezno posjete „olimpijsku ljepoticu Jahorinu, banjske komplekse, prelijepo Trebinje, rijeku Drinu, nacionalni park Kozara“ kao i brojne druge turističke lokalitete u RS. 

Klokić je pohvalio tematske ljetnje kampove koje je Srbija tokom prošle godine organizovala za djecu iz dijaspore i najavio da će dva kabineta zajedno raditi na organizaciji kampova tokom 2024. godine.

Milićević je istakao da je neophodno jačanje saradnje i čvrstih veza Srbije i Republike Srpske, navodi se u saopštenju ministra bez portfelja zaduženog za odnose sa dijasporom.

" Moja poruka građanima koji žive u Republici Srpskoj i u Srbiji jeste - nema razloga da idete na neke daleke destinacije. Dovoljno je da budete u Srbiji da posjetite banje, prirodne ljepote. I dovoljno je da dođete do Republike Srpske, nije daleko i da vidite sve ove čari i blagodeti koje su nadohvat ruke", rekao je Milićević, kako je saopšteno iz njegovog kabineta.

On je dodao da je turizam i u Srbiji i u Republici Srpskoj u fazi ekspanzije.

Dvojicu ministara ugostio je direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana