Клокић и Милићевић на штанду Републике Српске: Дрина је кичма која нас спаја

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Министар за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске Златан Клокић и министар без портфеља Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић данас су обишли штандове са туристичком понудом РС на Међународном сајму туризма у Београду и том приликом истакали да смо ми исти народ и Дрина није граница која нас раздваја, него кичма која нас спаја.

Министар Клокић нагласио је да је важно да се туристички капацитети и потенцијали Српске представе, не само грађанима Србије, него и шире јер је ово један од највећих туристичких сајмова у региону. 

Он је позвао грађане Србије да обавезно посјете „олимпијску љепотицу Јахорину, бањске комплексе, прелијепо Требиње, ријеку Дрину, национални парк Козара“ као и бројне друге туристичке локалитете у РС. 

Клокић је похвалио тематске љетње кампове које је Србија током прошле године организовала за дјецу из дијаспоре и најавио да ће два кабинета заједно радити на организацији кампова током 2024. године.

Милићевић је истакао да је неопходно јачање сарадње и чврстих веза Србије и Републике Српске, наводи се у саопштењу министра без портфеља задуженог за односе са дијаспором.

" Моја порука грађанима који живе у Републици Српској и у Србији јесте - нема разлога да идете на неке далеке дестинације. Довољно је да будете у Србији да посјетите бање, природне љепоте. И довољно је да дођете до Републике Српске, није далеко и да видите све ове чари и благодети које су надохват руке", рекао је Милићевић, како је саопштено из његовог кабинета.

Он је додао да је туризам и у Србији и у Републици Српској у фази експанзије.

Двојицу министара угостио је директор Представништва Републике Српске у Србији Млађан Цицовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана