Majkić: Nastavak lakrdije

M. M. B.
Majkić: Nastavak lakrdije

BANjALUKA - Sjednica Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamenta BiH zakazana je za ponedjeljak, a pred članovima su ponovo izmjene Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), koji podrazumijeva nižu stopu poreza od pet odsto na osnovne namirnice i lijekove.

Prethodna sjednica Komisije za finansije i budžet, na kojoj je bilo to zakonsko rješenje, nije održana zbog nedostatka kvoruma. Zbog toga je sa dnevnog reda sjednice Doma naroda koja je održana u ponedjeljak skinut taj zakon, ali i svi ostali akti koje je trebalo da razmatra Komisija.

Predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Dušanka Majkić rekla je da ne zna šta može očekivati od sjednice koja je zakazana za ponedjeljak.

- Ne znam šta da očekujem jer je ovo zemlja u kojoj se ni od koga ne može ništa očekivati. Lakrdija je što član Komisije za finansije i budžet Denis Bećirović poteže to pitanje na sjednici Doma naroda, a ne pojavi se na zasjedanju Komisije. Dobro zna da se ni o čemu ne može raspravljati ako to prethodno nije bilo na Komisiji. Sve je apsurdno -  kazala je “Glasu Srpske” Majkićeva.

Ona je naglasila da su na dnevnom redu zakazane sjednice Komisije za finansije i budžet svi akti o kojima je trebalo da vijećaju na prethodnom zasjedanju.

- Članovi treba da glasaju o amandmanima i zakonima. Ti akti zatim treba da se nađu na sjednici Doma naroda. Ništa ne može biti mimo tog redoslijeda - rekla je Majkićeva.

Izmjene Zakona o PDV-u koje podrazumijevaju stopu od pet odsto na osnovne životne namirnice i lijekove i 22 odsto na luksuznu robu predložio je SDS-ov poslanik u Parlamentu BiH Mirko Šarović. To zakonsko rješenje po hitnom postupku usvojio je Predstavnički dom Parlamenta BiH 9. marta. Isti taj zakon izglasan je i u Domu naroda u prvom čitanju 24. marta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana