Мајкић: Наставак лакрдије

М. М. Б.
Мајкић: Наставак лакрдије

БАЊАЛУКА - Сједница Комисија за финансије и буџет Дома народа Парламента БиХ заказана је за понедјељак, а пред члановима су поново измјене Закона о порезу на додату вриједност (ПДВ), који подразумијева нижу стопу пореза од пет одсто на основне намирнице и лијекове.

Претходна сједница Комисије за финансије и буџет, на којој је било то законско рјешење, није одржана због недостатка кворума. Због тога је са дневног реда сједнице Дома народа која је одржана у понедјељак скинут тај закон, али и сви остали акти које је требало да разматра Комисија.

Предсједавајућа Комисије за финансије и буџет Душанка Мајкић рекла је да не зна шта може очекивати од сједнице која је заказана за понедјељак.

- Не знам шта да очекујем јер је ово земља у којој се ни од кога не може ништа очекивати. Лакрдија је што члан Комисије за финансије и буџет Денис Бећировић потеже то питање на сједници Дома народа, а не појави се на засједању Комисије. Добро зна да се ни о чему не може расправљати ако то претходно није било на Комисији. Све је апсурдно -  казала је “Гласу Српске” Мајкићева.

Она је нагласила да су на дневном реду заказане сједнице Комисије за финансије и буџет сви акти о којима је требало да вијећају на претходном засједању.

- Чланови треба да гласају о амандманима и законима. Ти акти затим треба да се нађу на сједници Дома народа. Ништа не може бити мимо тог редослиједа - рекла је Мајкићева.

Измјене Закона о ПДВ-у које подразумијевају стопу од пет одсто на основне животне намирнице и лијекове и 22 одсто на луксузну робу предложио је СДС-ов посланик у Парламенту БиХ Мирко Шаровић. То законско рјешење по хитном поступку усвојио је Представнички дом Парламента БиХ 9. марта. Исти тај закон изгласан је и у Дому народа у првом читању 24. марта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана